fbpx

Miksi valita puurakentaminen?

Puurakentaminen on tulevaisuuden rakennusmateriaali. Listasimme sinulle viisi syytä, miksi rakentaa koti puusta.

Miksi valita puurakentaminen?

Puu on kestävä ja tehokas rakennusmateriaali, jolla on jo pitkä historia rakentamisessa. Listasimme sinulle viisi syytä, miksi puu on rakentajan paras ystävä.1. Puu on pitkäikäinen rakennusmateriaali

Rakennusmateriaalina puu on kevyttä ja vahvaa, minkä ansiosta se sopii loistavasti pitkäikäiseen rakentamiseen. Keveytensä puolesta puu mahdollistaa arkkitehtuurisia vaihtoehtoja, joita muilla rakennusmateriaaleilla ei yksinkertaisesti voi saada aikaan. Puu myös luo kohteeseen uniikin pinnan ja ulkonäön, minkä vuoksi kahta identtistä puukohdetta ei ole olemassa. Puu myös sopii lähes kaikkeen uudis- ja korjausrakentamiseen.

2. Puu on kotimaan valinta

Puu on uusiutuva luonnonvara, jota kasvaa Suomessa enemmän kuin sitä käytetään. Tämän vuoksi puurakentaminen on tulevaisuuden valinta ja kestävää kehitystä parhaimmillaan. Suomessa metsäteollisuuden mahdollisuudet ovat kasvavat ja tarjoavat materiaalien lisäksi työpaikkoja kotimaahan ja kasvattavan viennin liiketoimintamahdollisuuksia. Tämän lisäksi Suomessa ollaan kestävän puurakennussuunnittelun edelläkävijöitä.

3. Puurakenteet toimivat hiilinieluina koko elinikänsä ajan

Muista rakennusmateriaaleista poiketen, puurakentaminen tuottaa enemmän energiaa kuin kuluttaa. Usko tai älä, mutta metsien lisäksi myös puiset kiinteistöt ja rakennukset sitovat itseensä hiilidioksiidia. Puurakenteinen omakotitalo sitoo itseensä jopa 25 tonnia hiilidioksiidia; tämä vastaa keskimäärin nelihenkisen perheen 10 vuoden autoilusta syntyviä hiilidioksiidipäästöjä. Puurakentaminen onkin siis oikea ilmastoteko.

4. Puurakentaminen ei synnytä ongelmajätettä

Tiesitkö, että rakentaminen kuluttaa noin puolet maapallon luonnonvaroista? Kun valitset rakennusmateriaaliksi puun, pidät huolta luonnosta ja sen moninaisuudesta myös tulevina vuosina. Lähimetsistä saapuva rakennusmateriaali on energiatehokas, jota käyttämällä vähennetään tehokkaasti rakennustuotteiden valmistuksesta aiheutuvia päästöjä. Puutuotannossa ei synny ongelmajätettä, vaan se voidaan käyttää täysin uusiutuvan energian tuottamiseen.

5. Puu luo kodista hyvän paikan elää

Uniikki puutalo saa hymyn huulille vuoden jokaisena päivänä vielä vuosienkin jälkeen. Puusta rakennettu koti tasaa kodin kosteuden vaihteluita, jolloin hengittäminen on helppoa ja ilmanvaihtoa tarvitaan vähemmän. Tällä tavalla säästät energiaa ja ilmastoa vielä rakennusvaiheen jälkeen.

Suunnittelemalla kodin yhdessä Timber Brosin kanssa, luot vahvan perustuksen kotisi tuleville vuosille.

Me autamme sinua unelmiesi puukodin suunnittelussa sekä toteutuksessa huolehtien projektistasi vastaavina rakennussuunnittelijoina kokonaisvaltaisesti. Ota yhteyttä ja varaa maksuton konsultaatio.